Virtaava, 2012
sarjasta Maailma, periaatteessa
Lethe, 2012
sarjasta Maailma, periaatteessa
Kuivapastelli paperille (pyyhekumitekniikka)
130x99cm

Drawing in the Flesh, piirtäjän näkökulma, Vantaan taidemuseo 13.2. - 7.9.2013

Näyttely Drawing in the Flesh - piirtäjän näkökulma pureutuu suomalaiseen piirustustaiteeseen nykytaiteen ja taidehistorian näkökulmista.

Näyttelyssä on mukana 16 nykykuvataiteilijan eri piirtämisen tekniikoilla toteutettuja teoksia. Näyttelyn taiteilijat ovat Markku Hakuri, Petri Hytönen & työryhmä, Mikko Ijäs, Mika Karhu, Elina Merenmies, Teemu Mäki & kollektiivi, Jarmo Mäkilä, Stiina Saaristo, Juha Sääski, Anna Tahkola, Anne Törmä & Kari Vehosalo, Anssi Törrönen, Laura Ukkonen, Jan Kenneth Weckman ja Henry Wuorila-Stenberg. Lisäksi mukana on Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin sekä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (taiteen laitos) opiskelijoiden toteuttamia animaatioita.

Suomalaisen piirustustaiteen historiaa valotetaan muun muassa Albert Edelfeltin ja Hugo Simbergin luonnoskirjojen, Armas Lindgrenin Håkansbölen kartanon rakennuspiirustuksien sekä ja Tove Janssonin ja Rudolf Koivun satukuvitusten avulla.

Näyttelykokonaisuutta täydentävät vaihtuvien teemojen ympärille rakentuvat piirustustaiteen mininäyttelyt Vantaan taidemuseon kokoelmista. Mininäyttelyissä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Pentti Kaskipuro, Lauri Santtu, Martti Könönen, Arto Väisänen, Matti Kolehmainen, Helge Stén ja Sven-Olof Westerlund.

Kuraattoreina kuvataiteilija Mika Karhu, taidehistorioitsija Juha- Heikki Tihinen ja museoamanuenssi Päivi Rainio.

Sivun alkuun

Teokset ja näyttelyt

Etusivulle / Mainpage

Kuivapastelli paperille (pyyhekumitekniikka)
130x99cm
Vantaan taidemuseo

Dungeons without Dragons, 2012
sarjasta Maailma, periaatteessa
Kuivapastelli paperille (pyyhekumitekniikka)
130x99cm